پشتیبانی تست‌شو
قصه‌گفتن برای کودک | تست شو

مزایا و روش صحیح قصه‌گفتن برای کودک

کودک در قصه درمانی با تعمیم‌دادن ماجرای قصه‌ها به زندگی واقعی، درباره رفتار مناسب چیزهای جدیدی یاد می‌گیرد.

تست‌شو  

قصه‌گویی برای کودکان نقش مهمی در پرورش شخصیت و خلقیات آن‌ها دارد و به والدین برای برقراری رابطه عاطفی عمیق‌تر با فرزندان کمک می‌کند. در بعضی موارد یک قصه چنان تأثیری بر زندگی و آینده کودک می‌گذارد که گمان می‌رود با آموزش از راه‌های دیگر نمی‌توانید به اهداف تربیتی خود برسید. کودک در قصه درمانی با تعمیم‌دادن ماجرای قصه‌ها به زندگی واقعی، درباره رفتار مناسب چیزهای جدیدی یاد می‌گیرد. به دلیل تأثیر زیاد قصه‌ها بر روان کودک، باید به محتوای قصه‌ها حساسیت بیشتری نشان دهید. بعضی از قصه‌ها از نظر روانی تأثیر خوبی برای کودک ندارد. با اطلاع از نحوه تأثیر قصه‌ها و روش‌های صحیح قصه‌گویی می‌توانید سلامت روان کودک خود را افزایش دهید. همچنین مشاوره کودک به شما کمک می‌کند تا خودتان محتواهای مناسب برای کودکان را در سنین مختلف شناسایی کنید.

آزمون دهید: تست ازدواج

مزیت‌های قصه‌گویی برای کودکان

قصه‌گویی برای کودکان چنان مزیت‌هایی را دارد که به‌عنوان والدین نمی‌توانید آن‌ها را نادیده بگیرید. شما با قصه‌گویی برای کودک خود می‌توانید به مزایای زیردست پیدا کنید:

1- پرورش عادت کتاب‌خوانی در کودک

از مزیت‌های قصه گفتن و کتاب خواندن برای کودک تشویق و ترغیب او برای کتاب‌خوانی است. همچنین کودکان با الگوبرداری از والدین کتاب‌خوان خود این عادت را پرورش می‌دهند؛ بنابراین توصیه می‌کنیم والدین نیز جهت افزایش آگاهی‌های خود و آموزش کتاب‌خوانی به کودک به‌صورت غیرمستقیم، زمان‌هایی را در حضور فرزند خود به مطالعه کتاب‌های مفید اختصاص دهند. در این زمینه مقاله کتاب روان‌شناسی کودک اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

قصه گویی برای کودکان

2- گوش‌دادن و تمرکز کودک تقویت می‌شود

برای بیشتر کودکان تمرکز روی یک چیز در طولانی‌مدت سخت است و آن‌ها بیشتر علاقه دارند صحبت کنند. قصه‌گویی برای کودکان باعث می‌شود توجه آن‌ها به یک موضوع بیشتر شود و مهارت گوش‌دادن فعال در آن‌ها تقویت می‌شود.

3- افزایش مهارت‌های کلامی از مزایای قصه‌گویی برای کودکان

خواندن داستان به کودک کمک می‌کند تا با کلمات جدید آشنا شود. در روان‌شناسی کودک قصه‌گویی بسیار توصیه شده و روان‌شناسان آن را یک روش مناسب برای آموزش کلمات جدید و تلفظ درست آن‌ها می‌دانند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روان‌شناسی کودک کلیک کنید.

آزمون دهید: تست گلاسر

4- ابزاری عالی برای تیز شدن حافظه

چند روز بعد از خواندن داستان برای کودک از او بخواهید که دوباره داستان را برای شما بگوید یا از او بخواهید تا جایی که تاکنون اتفاق افتاده تعریف کند. این یک راه بسیار خوب برای تقویت حافظه و تمرکز است.

5- خلاقیت و قدرت تخیل را ارتقا می‌دهد

گوش‌دادن به یک داستان باعث می‌شود تا کودک همه شخصیت‌ها، مکان‌ها، اشکال و... را در یک محیط بصری واقعی تصور کند. تداوم این کار باعث افزایش تخیلات کودک می‌شود، خلاقیت کودک را بالا می‌برد و به ذهن کودک کمک می‌کند که آزادانه ایده‌های خود را پرورش دهد.

6- گسترش افق شناخت از مزایای قصه‌گویی برای کودکان

کودک ممکن است هرگز فرصت سفر به کشورهای مختلف جهان و دیدن فرهنگ‌های مختلف را پیدا نکنند. با قصه‌گویی کودک فرصت می‌یابد تا با کشورها و فرهنگ‌های مختلف آشنا شود و اطلاعات خود را دربارة آن‌ها بالا ببرد.

7- تربیت علمی آسان‌تر

قصه‌گویی برای کودکان زمینه یادگیری علمی دارد. داستان‌گویی کودک را برای یادگیری موضوعات مختلف مشتاق‌تر می‌کند. کودک زمانی که در دنیای واقعی با موضوعات مشابه قصه روبه‌رو می‌شود، کنجکاوی بیشتری نشان می‌دهد.

8- ارتباط و تعامل بهتر از مزایای قصه‌گویی برای کودکان

بعضی وقت‌ها کودک با اینکه پر از حس کنجکاوی است از سوال کردن دوری می‌کند. داستان‌گویی به کودک کمک می‌کند برای یادگیری مسائل جدید بپرسد و با اعتمادبه‌نفس بیشتری با دیگران ارتباط برقرار کند.

آزمون دهید: آزمون کلیفتون

9- کمک به‌مواجهه آسان با موقعیت‌های دشوار

وقتی کودک در شرایط پیچیده قرار می‌گیرد باعث سردرگمی‌اش می‌شود. داستان‌هایی که شخصیت‌های آن در شرایط دشوار قرار می‌گیرند به کودک کمک می‌کند که بهتر شرایط پیچیده را درک کند. حتی ممکن است از روش‌های حل مسئله که در داستان‌ها و توسط شخصیت‌ها بیان می‌شود، استفاده می‌کند.

10. قصه فرصت مناسبی برای پرورش

بچه‌ها گوش‌دادن به قصه را دوست دارند. آن‌ها معمولاً به تقلید از شخصیت‌های موردعلاقه داستانی خود می‌پردازند. با گفتن قصه‌های معنی‌دار، می‌توان از سنین کم بعضی از ویژگی‌ها مانند شجاعت، صداقت، صبوری و... را به روان کودک تزریق کرد.

داستان گفتن برای کودکان

روش‌های صحیح قصه‌گویی برای کودکان

قصه اگر کوتاه باشد قادر به دادن پیام مناسب نیست و اگر طولانی باشد کسل‌کننده می‌شود و باعث بی‌میلی کودک می‌شود؛ پس قصه نباید کوتاه و یا خیلی بلند باشد. برای آن که قصه تأثیرگذارتر شود، شرایط زیر را در نظر بگیرید.

آزمون دهید: تست eq

1- برای خواندن قصه یک مکان راحت انتخاب کنید.

2- در قصه گفتن حرکات دست و صورت و صداهای مختلف بکار ببرید و از کودک بخواهید این کارها را انجام دهد که قصه جذاب‌تر شود.

3- اگر از خودتان داستان می‌گویید به کودک بگویید داستان را چه کسی برایتان گفته است یا کجا شنیده‌اید. به کودک بگویید چرا این داستان را برای گفتن انتخاب کرده‌اید و سعی کنید داستان‌ها را جوری انتخاب کنید که علاقه‌ای خاص در آن‌ها به وجود بیاید.

5- با صدای بلند و سرعت پایین قصه بگویید. صدای شما باید بیان‌کننده احساسات در قصه باشد. مکث در جاهای مناسب بکار ببرید.

6- فرزندانتان را درگیر قصه کنید و بازی دهید؛ با سؤالاتی مانند «می دونی» کودک را درگیر قصه کنید و از او بخواهید قصه را پیگیری کند.

7- باتوجه‌به دوره مراحل رشدی قصه‌هایی متناسب با درک و فهم او انتخاب کنید.

مطلب مرتبط: راهکارهای بهبود هوش هیجانی کودکان

لینک کوتاه

دیدگاه‌ها

ثبت دیدگاه ‌شما

نام شما*

دیدگاه ‌شما*

امتیاز خود را وارد کنید

این تست را به کاربر های دیگر

این تست را به کاربر های دیگر